kosmetika

kosmetika (34) krása (21) přírodní kosmetika (9) balea (8) dekorativní kosmetika (8) životní styl (8) essence (7) drzá mamina (6) parfémy (5) zdraví (4) zábava (4) hubnutí (3) nioxin (3) padání vlasů (3) péče o vlasy (3) vlasy (3) arganový olej (2) atopický ekzém (2) avon (2) chanel (2) dermacol (2) guerlain (2) hydratační (2) hádky (2) jak vybrat (2) jaro (2) kokos (2) kondicioner (2) krém (2) krém na ruce (2) masáže (2) muž (2) móda (2) oční stíny (2) parfém (2) peeling (2) rtěnka (2) saloos (2) tělové mléko (2) tělový krém (2) tělový olej (2) vztahy (2) šampon (2) žena (2) 100% olej (1) 50+ (1) Get Big Lashes (1) Triple Black (1) alkohol (1) antiperspirant (1) aroma ritual (1) aromalampa (1) auromére (1) babylove mama (1) balzám na rty (1) banán (1) beauty keratin (1) bio olej (1) bioderma (1) boj (1) byliny (1) cena (1) cookies cream (1) cukrová třtina (1) deodorant (1) dior (1) dlouhotrvající rtěnka (1) dlouhotrvající tužka (1) domácnost (1) dtangler (1) e-shopy (1) edp (1) edt (1) eveline (1) fialky (1) fluid (1) fíky (1) garden of eden (1) garnier (1) gucci (1) hubneme (1) hydratace (1) imperial (1) insolence edt (1) italský chrtík (1) jablečný ocet (1) jahody (1) jak bydlet se ženou (1) jarní únava (1) joico (1) kabelky (1) kiwi (1) kocovina (1) krepatění vlasů (1) krém proti vráskám (1) květ bavlníku (1) květiny (1) lenost (1) levandule (1) limeta (1) limetka (1) limitovaná edice (1) makeup (1) malina (1) mandle (1) maska (1) mastná pleť. (1) masážní krém (1) matující (1) max photoderm (1) med (1) mořská sůl (1) mučenka (1) máta (1) natural beauty (1) nude (1) oil repair (1) olej (1) olej z Maroka (1) olivový olej (1) omlazující krém (1) orchidej (1) originální (1) padání vlasů. (1) padělky (1) parfumerie (1) parfémová voda (1) pleva (1) pleťový olej (1) použití (1) proti bílým skvrnám na oblečení (1) pudr (1) pure fiji (1) páv (1) přírodní (1) rady (1) recepty (1) regenerace (1) repairing care (1) rexona invisible (1) ricinový olej (1) romantic (1) rossmann (1) ruce (1) růže (1) skladování (1) složení (1) složky (1) smažený sýr (1) smíšená pleť (1) soužití (1) sprchový gel (1) strie (1) suchá pleť (1) svíčky (1) světlá pleť (1) tahání vlasů (1) tangle teezer (1) tipy (1) toaletní voda (1) trvanlivost (1) tukozroutska polevka (1) typy (1) tónovací krém (1) tělový peeling (1) třešeň (1) ultra colour absolute (1) vendula london (1) vlasová péče (1) vlasový kartáč (1) vlnité vlasy (1) voděodolná řasenka (1) vosky (1) vrásky (1) vůně (1) vůně. (1) wear berries (1) wellness beauty (1) yankee candle (1) yves rocher (1) zdravý životní styl (1) zubní pasta (1) zubní péče (1) zářivé vlasy (1) úklid (1) červené vlasy (1) čokoláda (1) štětec (1)

pátek 14. března 2014

Sobotní ráno a na vás se sápe opička nebo spíše pořádná kocovina, tak co s tím?


Určitě to každý z vás někdy zažil, páteční večer v plném proudu, spousta zábavy a alkoholu, kamarádi okolo, ani se vám nechce jít domů. A co další den? Bolest hlavy, totální vyřízenost a blbá nálada. Hlavní rada je, se nekoukat do peněženky, protože až zjistíte, že je tam jen pár korun z té spousty, co jste předchozí den vybrali, tak to s vámi sekne.

Jak tedy opici přemoci? K mání je mnoho rad, na některé lidi funguje hodně z nich, na někoho nezabere žádná, prostě si to musí vytrpět, ale tak proč nějakou nezkusit.

1. Jedna z velmi známých rad je „sprav se tím, čím ses zničil“, takže dát si třeba po ránu pivo. Riziko, že vám bude ještě hůř a poletíte šupem na záchod je velmi vysoké, ale podle lékařů to není až zas tak špatný nápad. Pokud to váš žaludek zvládne, další porce alkoholu ztlumí hlad receptorů, které se dožadují dalšího alkoholu, a ještě k tomu dodá tělu potřebné tekutiny a ionty, které vám z těla při nočním flámu zmizely. Samozřejmě pokud máte problém jen se napít vody, toto raději nezkoušejte.

2. Coca-Cola a jí podobné nápoje. Říká se, že vám spraví žaludek a ještě k tomu s ledem, no to opravdu láká. Plus je to, že vašemu tělu dodá rychle cukry a energii, což je určitě po noční jízdě potřeba, ale jinak celkový efekt je spíše psychologický. Nehledě na to, že bublinky v ní nejsou na podrážděný žaludek nic moc.

3. Hodně lidí do sebe nacpe prášky proti bolesti hlavy atd a marně doufá, že to jejich problém vyřeší.  Bohužel je to spíše další zatížení pro váš už tak nešťastný žaludek a může se vám udělat ještě hůř. Takže hlava možná bolet přestane, ale stejně vám bude ještě hůř.

4. Naklopit do sebe silnou kávu. Samozřejmě kofein, v kávě obsažený, vás může probrat, ale mínus je, že káva z těla odvádí tekutiny, takže jen prohloubí vaši dehydrataci. A žaludku také moc neprospěje. Fakt ale je, že se třeba alespoň chvíli udržíte na nohou.

5. Dát si hned po ránu (nebo odpoledni, podle toho, kdy vstanete) tučné jídlo by také mohlo pomoci. Vtip je vtom, že tuk protáhne stěny žaludku a ty jsou pak odolnější proti dalšímu pronikání alkoholu a překyselení. Ale přiznejme si, kdo by do sebe na kocovinu nacpal bůček?

6. Jedna z dalších rad zní, nechodit spát, hned jak se z jízdy vrátíte. Alkohol se do krve uvolňuje postupně, klidně ještě během další hodiny. Takže když hned půjdete spát, nemáte šanci se prolít vodou na „sucháč“ a tak alkohol v krvi zředit. O to hůř vám pak až se probudíte, bude.

7. A jak je to s polévkou, traduje se, že si máte udělat silný vývar, česnečku nebo tak něco. Příjemná věc je, že doplníte tělu potřebné tekutiny, takže je tu reálná možnost, že vám brzy bude lépe, ale zázraky nečekejte.

8.Vypít alespoň sklenici ledového mléka? Fakt je, že mléko neutralizuje překyselený žaludek, ale pokud je vám opravdu zle, do mléka se vám určitě chtít nebude.

9. Rozpustné multivitaminy, voda s citronem a tak podobně. Toto také může zabrat, doplníte to, co vám schází a bude vám malinko lépe. Problém je však v tom, že pokud váš žaludek mele z posledního, můžete pak rovnou běžet na záchod.

10. A co vyzkoušet bylinné čaje? Jak bylo výše řečeno, doplnění tekutin je skvělá věc a mimo to některé druhy bylinek uklidňují zažívání a pokud přidáte i med na zvýšení cukru v krvi, máte reálnou možnost, že vám bude až tak dobře, že zvládnete vstát z postele a začít něco dělat.

11. Jedna z velmi rozšířených rad je jít si zaběhat nebo se jen někam vydat rychlou chůzí, pro mě je tohle s kocovinou nemyslitelné, takže nemůžu podat report, jestli to zabírá nebo ne. Ale pokud vyzkoušíte, dejte vědět.
Takže jak to shrnout? Rad je hodně a na každého zabere něco jiného. Na někoho také nemusí zabrat nic. 

Celoplošná rada je načerpat dostatek tekutin a cukrů, a pokud to žaludek dovolí, dát si pořádné jídlo. Ale co, k velké párty ta kocovina tak nějak patří, ne?

A co zabírá na vás, je nějaká věc, co vám vždy pomůže, tedy krom „nejlepší rady“  NECHLASTEJ.  A jaké máte zkušenosti s výše uvedenými doporučeními? Za mě musím říci, že prostě trpím, to se nedá nic dělat, je to pomsta za propařenou noc.




Žádné komentáře:

Okomentovat