kosmetika

kosmetika (34) krása (21) přírodní kosmetika (9) balea (8) dekorativní kosmetika (8) životní styl (8) essence (7) drzá mamina (6) parfémy (5) zdraví (4) zábava (4) hubnutí (3) nioxin (3) padání vlasů (3) péče o vlasy (3) vlasy (3) arganový olej (2) atopický ekzém (2) avon (2) chanel (2) dermacol (2) guerlain (2) hydratační (2) hádky (2) jak vybrat (2) jaro (2) kokos (2) kondicioner (2) krém (2) krém na ruce (2) masáže (2) muž (2) móda (2) oční stíny (2) parfém (2) peeling (2) rtěnka (2) saloos (2) tělové mléko (2) tělový krém (2) tělový olej (2) vztahy (2) šampon (2) žena (2) 100% olej (1) 50+ (1) Get Big Lashes (1) Triple Black (1) alkohol (1) antiperspirant (1) aroma ritual (1) aromalampa (1) auromére (1) babylove mama (1) balzám na rty (1) banán (1) beauty keratin (1) bio olej (1) bioderma (1) boj (1) byliny (1) cena (1) cookies cream (1) cukrová třtina (1) deodorant (1) dior (1) dlouhotrvající rtěnka (1) dlouhotrvající tužka (1) domácnost (1) dtangler (1) e-shopy (1) edp (1) edt (1) eveline (1) fialky (1) fluid (1) fíky (1) garden of eden (1) garnier (1) gucci (1) hubneme (1) hydratace (1) imperial (1) insolence edt (1) italský chrtík (1) jablečný ocet (1) jahody (1) jak bydlet se ženou (1) jarní únava (1) joico (1) kabelky (1) kiwi (1) kocovina (1) krepatění vlasů (1) krém proti vráskám (1) květ bavlníku (1) květiny (1) lenost (1) levandule (1) limeta (1) limetka (1) limitovaná edice (1) makeup (1) malina (1) mandle (1) maska (1) mastná pleť. (1) masážní krém (1) matující (1) max photoderm (1) med (1) mořská sůl (1) mučenka (1) máta (1) natural beauty (1) nude (1) oil repair (1) olej (1) olej z Maroka (1) olivový olej (1) omlazující krém (1) orchidej (1) originální (1) padání vlasů. (1) padělky (1) parfumerie (1) parfémová voda (1) pleva (1) pleťový olej (1) použití (1) proti bílým skvrnám na oblečení (1) pudr (1) pure fiji (1) páv (1) přírodní (1) rady (1) recepty (1) regenerace (1) repairing care (1) rexona invisible (1) ricinový olej (1) romantic (1) rossmann (1) ruce (1) růže (1) skladování (1) složení (1) složky (1) smažený sýr (1) smíšená pleť (1) soužití (1) sprchový gel (1) strie (1) suchá pleť (1) svíčky (1) světlá pleť (1) tahání vlasů (1) tangle teezer (1) tipy (1) toaletní voda (1) trvanlivost (1) tukozroutska polevka (1) typy (1) tónovací krém (1) tělový peeling (1) třešeň (1) ultra colour absolute (1) vendula london (1) vlasová péče (1) vlasový kartáč (1) vlnité vlasy (1) voděodolná řasenka (1) vosky (1) vrásky (1) vůně (1) vůně. (1) wear berries (1) wellness beauty (1) yankee candle (1) yves rocher (1) zdravý životní styl (1) zubní pasta (1) zubní péče (1) zářivé vlasy (1) úklid (1) červené vlasy (1) čokoláda (1) štětec (1)

čtvrtek 27. března 2014

Parfémy 3. díl: „Fejky“ - Je váš drahý parfém jen padělek?


Sice to není lehké téma, ale k parfémům také patří. Našli jste na aukru nebo mimibazaru a podobně super nabídku na váš oblíbený parfém. Cena parádní, prý „nevhodný dárek“ nebo „špatná koupě“ a proto je za tak super cenu! Tak honem přihazovat ať už ho máte doma a ušetříte. Bohužel by vás mohlo čekat hořké zklamání, i já se takhle jednou spálila. Přišel parfém, který voněl jinak a vlastně jen chvilku tak ani nebylo moc poznat jak. No jo, zjistila jsem, že mám doma takzvaný fake nebo prostě jednoduše padělek.



Některé padělky poznáte velmi jednoduše, mají jiné balení, jejich název je zkomolený. Není to Lacoste ale Lacorte, na tom už je něco divného, ne? Další věc je, že padělky voní jinak, je v nich něco štiplavého a zvláštního. To je dáno jinými surovinami při výrobě, kvalita se prostě pozná. V případě tohoto podezření je nejlepší zajít do parfumerie a tam si na sebe stříknout originál. Pokud si na druhou ruku stříknete to, co přišlo vám, a je to méně vonící nebo přímo nevonící, je tu velká pravděpodobnost, že jste ne nachytali. Další možností je, že byl parfém starý a zkažený. To se dá poznat podle čísla, které najdete na flakonu, jsou speciální stránky, tam ho zadáte a přímo vám to řekne, jak je váš parfém starý, kdy vyrobený, dokdy má expiraci a jestli vůbec něco s tímto číslem existuje. 


Další možností jsou parfémy, které vypadají velmi podobně originálům. Je třeba se zaměřit na vzhled flakonu i krabičky, pokud je na krabičce EdT, na flakonu EdP, něco nehraje. Dále pak prozkoumejte vzhled flakonu. Kvalitní vůně mají většinou trochu zahnutou hadičku, pěkně se do flakonu vejde. Není o metr delší ani celá vlnkovaná. Tuto možnost je už samozřejmě o dost složitější prozkoumat, ale myslím, že u dražšího parfému to stojí za to. Písmena u názvu a ingrediencí parfému by neměla být „rozmatlaná“ nebo nakřivo. 

Například u fotky Lancome si všimněte, že ten padělek má o dost hubenější dno a jinak tvarovaný vnitřek, nehledě na mašličku:


Velkým vodítkem je také cena. Samozřejmě, čím nižší, tím více láká. Ale položte si otázku: Když tento parfém na internetu nejlevněji seženete za 1300 Kč, není divné, že paní ho střílí za 600? Samozřejmě, pokud takovýto výtvor koupíte, neztratíte moc peněz, ale pište si, že vám bude sakra líto, až zjistíte, že je to fake.

Celkově se nejvíce padělají hodně kupované vůně jako například Lancome (Chloe, La Vie Est Belle), Armani (Code nebo Code pro muže), Dior (všechny možnosti Poisonů – Hypnotic Poison, Pure Poison a také oblíbená J´adore), Gucci (například Bright Crystal je oblíbený), a tak dále. Ale nevyhnete se tomu ani u Chanelu a podobně. Celkově by se dalo říci, že většinou velká balení. Ale když najdete něco, ve velikosti, kterou ani výrobce nenabízí, tak je to hned jasné.

 




Vím, že jsem to vzala trochu hopem, ale když bude zájem, klidně zabřednu do poznávání padělků hlouběji. A co vy, napálili jste se, máte „fejk“ taky doma? Cena láká, to chápu a moc dobře znám. Ale když už si chcete pořídit něco pěkného, tak je škoda nakonec mít doma něco jiného co místo celého dne voní jen pár minut a ještě to hrozně vypadá. Tak co, jaký J adore je ten pravý? 


(fotky jsem si vypůjčila z "fejků" z arome.cz a googlu, snad to nikomu nebude vadit .) )

Žádné komentáře:

Okomentovat