kosmetika

kosmetika (34) krása (21) přírodní kosmetika (9) balea (8) dekorativní kosmetika (8) životní styl (8) essence (7) drzá mamina (6) parfémy (5) zdraví (4) zábava (4) hubnutí (3) nioxin (3) padání vlasů (3) péče o vlasy (3) vlasy (3) arganový olej (2) atopický ekzém (2) avon (2) chanel (2) dermacol (2) guerlain (2) hydratační (2) hádky (2) jak vybrat (2) jaro (2) kokos (2) kondicioner (2) krém (2) krém na ruce (2) masáže (2) muž (2) móda (2) oční stíny (2) parfém (2) peeling (2) rtěnka (2) saloos (2) tělové mléko (2) tělový krém (2) tělový olej (2) vztahy (2) šampon (2) žena (2) 100% olej (1) 50+ (1) Get Big Lashes (1) Triple Black (1) alkohol (1) antiperspirant (1) aroma ritual (1) aromalampa (1) auromére (1) babylove mama (1) balzám na rty (1) banán (1) beauty keratin (1) bio olej (1) bioderma (1) boj (1) byliny (1) cena (1) cookies cream (1) cukrová třtina (1) deodorant (1) dior (1) dlouhotrvající rtěnka (1) dlouhotrvající tužka (1) domácnost (1) dtangler (1) e-shopy (1) edp (1) edt (1) eveline (1) fialky (1) fluid (1) fíky (1) garden of eden (1) garnier (1) gucci (1) hubneme (1) hydratace (1) imperial (1) insolence edt (1) italský chrtík (1) jablečný ocet (1) jahody (1) jak bydlet se ženou (1) jarní únava (1) joico (1) kabelky (1) kiwi (1) kocovina (1) krepatění vlasů (1) krém proti vráskám (1) květ bavlníku (1) květiny (1) lenost (1) levandule (1) limeta (1) limetka (1) limitovaná edice (1) makeup (1) malina (1) mandle (1) maska (1) mastná pleť. (1) masážní krém (1) matující (1) max photoderm (1) med (1) mořská sůl (1) mučenka (1) máta (1) natural beauty (1) nude (1) oil repair (1) olej (1) olej z Maroka (1) olivový olej (1) omlazující krém (1) orchidej (1) originální (1) padání vlasů. (1) padělky (1) parfumerie (1) parfémová voda (1) pleva (1) pleťový olej (1) použití (1) proti bílým skvrnám na oblečení (1) pudr (1) pure fiji (1) páv (1) přírodní (1) rady (1) recepty (1) regenerace (1) repairing care (1) rexona invisible (1) ricinový olej (1) romantic (1) rossmann (1) ruce (1) růže (1) skladování (1) složení (1) složky (1) smažený sýr (1) smíšená pleť (1) soužití (1) sprchový gel (1) strie (1) suchá pleť (1) svíčky (1) světlá pleť (1) tahání vlasů (1) tangle teezer (1) tipy (1) toaletní voda (1) trvanlivost (1) tukozroutska polevka (1) typy (1) tónovací krém (1) tělový peeling (1) třešeň (1) ultra colour absolute (1) vendula london (1) vlasová péče (1) vlasový kartáč (1) vlnité vlasy (1) voděodolná řasenka (1) vosky (1) vrásky (1) vůně (1) vůně. (1) wear berries (1) wellness beauty (1) yankee candle (1) yves rocher (1) zdravý životní styl (1) zubní pasta (1) zubní péče (1) zářivé vlasy (1) úklid (1) červené vlasy (1) čokoláda (1) štětec (1)

sobota 15. března 2014

Pár tipů, jak přežít soužití s chlapem, ale je to boj!


1)    Muži nechápou systém uspořádání věci typu: to patří do skříně, to do odpadkového koše, to špinavé nádobí do dřezu a ty špinavé trenýrky do koše s prádlem.
Co nedělat: Běhat a sbírat špinavé oblečení z podlahy a dalších ploch, které podle mužů, jsou k tomu přesně předurčené (např. křeslo, sedačka, zem).  Odpadky, které se nachází pár metrů od koše vyhazovat, protože pro ně už to byla moc dlouhá cesta.
Jak to vyřešit: Je určitě fajn, to udělat pěkně jemně a strategicky. Ty si chtěl abychom spolu romanticky koukali na gauči na fotbal, ale na tom místě, kde jsi dneska jedl ty chipsy u sledování akčního filmu to přeci jen není ono. Divně to křupe a nějak mě to tam neláká. Nebo ty tvoje ponožky vedle na zemi dost smrdí, kazí to tu příjemnou chvíli, nemohly by jinam? Uvidíte, že za pár minut vám sedačku uklidí a smradlavé ponožky budou tam, kde mají být, a příště si dá větší pozor. (Toto neberte jako vydírání, ale prostě z mé zkušenosti, když se na to jde v pohodě a muž má pro úklid logické vysvětlení, pochopí, že to špinavé oblečení a nepořádek není úplně ono),
2)    Vaříte, perete, jste na všechno sama a on jen sedí u televize a kouká na hokej nebo něco podobného, zdá se vám nereálné ho zburcovat k tomu, aby vám pomohl?

Co nedělat: Můžete si říct, že to zvládnete sama (což samozřejmě ano), všechno si nakrájet, uspořádat, uvařit, pak umýt, uklidit a on ať si to spokojeně zdlábne.
Jak to vyřešit: Zapojit muže do vaření není vůbec nic těžkého, určitě víte, co má rád, co mu chutná a víte, že má rád i vás, to je plus. Takže takové „nakrájíš mi prosím to chilli? Nevím, kolik bys ho do guláše chtěl, aby ti to chutnalo." "A mrkni na to maso, vypadá pěkně, ne, už se těšíš?" To určitě zabere, chilli papričky určitě nakrájí (množství odhadnete, až zmizí zpátky k zápasu) a když už je tam, podstrčíte mu na nakrájení další věci, např. cibuli a česnek, už je v rámci dění a zaujme ho to, asi vám i dá nějaké rady, kterými se ale nemusíte řídit, stejně to nepozná.  Jo a ještě párkrát přijde mrknout na to maso.
3)    Jak chlapa donutit, aby opravil to, co nefunguje.
Co nedělat: Snažit se to opravovat sama, protože tomu my ženy většinou nerozumíme a je to tak akorát horší (samozřejmě jsou i šikovné ženy, které ví a velmi rychle si poradí, ale k čemu bychom je pak doma měli, muži si rádi připadají užiteční). Druhá věc, co nedělat, je věřit tomu: „za chvíli se na to vrhnu“, za půl roku když se ozvete znovu a dozvíte se: „ už se na to chystám“, po roce „za chvíli na to jdu."
Jak to vyřešit: Převést tento boj na nějaké území, kde nefunkčnost vadí i muži, například, že ta plotna prostě nefunguje, tak budeme o rohlíkách s pomazánkou a žádné řízky nebo ten proud pořád vypadává, nepoškodí to tvůj počítač, kde hraješ ty svoje slavné hry, nevypadne ti i ta záloha a nebudeš muset začínat od prvního kola? A co ten fotbal, co chceš sledovat on-line? Když to opraví, náležitě pochválit (i kdybyste to uměla spravit sama), muž si pak připadá jako superhrdina, co se vypořádal s King Kongem.
4)    Malý zájem o vaše děti nebo domácí mazlíčky (děti zatím nemáme, nechci to srovnávat, ale podle toho se to dá malinko odhadnout), snad mi za to nikdo nevynadá, když to shrnu slovem „miláčci“.
Co nedělat: Vykašlat se na to a starat se o miláčka, jak nejlépe dovedete, věnovat se mu, pečovat o jeho zdraví, věnovat lásku a tak dále a chlapa z toho vynechat.
Jak to vyřešit: Muži se moc rádi něčeho účastní, ale musí to být pro ně zajímavé, takže to nejjednodušší je přivolat je k nějaké aktivitě, co by je mohla zajímat. Nemusí to být žádné kouzelnické číslo, stačí třeba to, že se miminku něco podaří nebo v mém případě u pejska jak se naučí něco nového. Určitě z toho bude nadšený a ještě si to nafotí, natočí a bude to ukazovat kamarádům a spolupracovníkům v práci, jaký je on borec, že má někoho tak šikovného doma (a že má na tom nemalé zásluhy).
5)    Bojovat s tím, že prostě nikdo nejsme dokonalý, všichni máme své chyby, ale když někoho milujete, přeci neutečete jen proto, že se nějaké ty chybky najdou.
Co nedělat: Hádat se, hašteřit, muži většinou tyhle hádky nepochopí. Podle jejich tvrzení, je to na ně moc složité (hádat se se ženou) a vlastně ani neví, co žena řeší.
Jak to vyřešit: Nejít do toho v blbé náladě a chvíli po tom, co krize nastala. Raději chvíli počkat, popřemýšlet, jestli ten problém byl opravdu takový, jako se ze začátku zdál. Pokud to byl opravdu závažný problém, tak se samozřejmě musí řešit, ale s čistou hlavou, ne vylítnout na muže s křikem, protože ten to prostě nepochopí, vyděsí se, a žádné rozumné rozuzlení nemůžete čekat.
Raději to řešit s grácií a smyslem pro humor. Například: „Říkal jsi, že jdeš s Karlem na jedno, přišel jsi za čtyři hodiny, já ti věřím, nehlídám tě, jen jsem se o tebe prostě bála, tak příště se mi ozvi, že se zdržíš, to nevadí, budu vědět, že si užíváte fajn večer a půjdu klidně spát." (I muži mají své dny).  Samozřejmě spát nepůjdete, ale budete vědět, kde je a když usnete, nebudete ho vidět mrtvého v příkopu nebo s nějakou jinou. Spíše když on přijde a ještě se omluví, že přišel tak pozdě a poví vám, že vás má rád a je od vás milé, že mu věříte.
Tak co vy na to, nedá se většina „problémů s chlapy“ vyřešit rozumně. Tak proč podléhat hádkám, když toho, koho máme doma, máte ráda a on vás taky. A ty dohady jsou prostě jen o tom, že jsme každý jiný.
Vím, že rady z mé zkušenosti nemusí sedět na všechny domácnosti, ale mně se osvědčily a ráda uslyším (přečtu si), co funguje nebo naopak nefunguje jinde.
Samozřejmě rady berte trochu s humorem a rezervou, přeci jen autorkou je Drzá zrzka.

2 komentáře:

  1. Fakt dobrý ! jsi čim dál lepší (co se psaní týče, ostatní nemůžu posoudit) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky! Snažím se jak jen můžu, snad to časem bude jen a jen lepší :)

      Vymazat