kosmetika

kosmetika (34) krása (21) přírodní kosmetika (9) balea (8) dekorativní kosmetika (8) životní styl (8) essence (7) drzá mamina (6) parfémy (5) zdraví (4) zábava (4) hubnutí (3) nioxin (3) padání vlasů (3) péče o vlasy (3) vlasy (3) arganový olej (2) atopický ekzém (2) avon (2) chanel (2) dermacol (2) guerlain (2) hydratační (2) hádky (2) jak vybrat (2) jaro (2) kokos (2) kondicioner (2) krém (2) krém na ruce (2) masáže (2) muž (2) móda (2) oční stíny (2) parfém (2) peeling (2) rtěnka (2) saloos (2) tělové mléko (2) tělový krém (2) tělový olej (2) vztahy (2) šampon (2) žena (2) 100% olej (1) 50+ (1) Get Big Lashes (1) Triple Black (1) alkohol (1) antiperspirant (1) aroma ritual (1) aromalampa (1) auromére (1) babylove mama (1) balzám na rty (1) banán (1) beauty keratin (1) bio olej (1) bioderma (1) boj (1) byliny (1) cena (1) cookies cream (1) cukrová třtina (1) deodorant (1) dior (1) dlouhotrvající rtěnka (1) dlouhotrvající tužka (1) domácnost (1) dtangler (1) e-shopy (1) edp (1) edt (1) eveline (1) fialky (1) fluid (1) fíky (1) garden of eden (1) garnier (1) gucci (1) hubneme (1) hydratace (1) imperial (1) insolence edt (1) italský chrtík (1) jablečný ocet (1) jahody (1) jak bydlet se ženou (1) jarní únava (1) joico (1) kabelky (1) kiwi (1) kocovina (1) krepatění vlasů (1) krém proti vráskám (1) květ bavlníku (1) květiny (1) lenost (1) levandule (1) limeta (1) limetka (1) limitovaná edice (1) makeup (1) malina (1) mandle (1) maska (1) mastná pleť. (1) masážní krém (1) matující (1) max photoderm (1) med (1) mořská sůl (1) mučenka (1) máta (1) natural beauty (1) nude (1) oil repair (1) olej (1) olej z Maroka (1) olivový olej (1) omlazující krém (1) orchidej (1) originální (1) padání vlasů. (1) padělky (1) parfumerie (1) parfémová voda (1) pleva (1) pleťový olej (1) použití (1) proti bílým skvrnám na oblečení (1) pudr (1) pure fiji (1) páv (1) přírodní (1) rady (1) recepty (1) regenerace (1) repairing care (1) rexona invisible (1) ricinový olej (1) romantic (1) rossmann (1) ruce (1) růže (1) skladování (1) složení (1) složky (1) smažený sýr (1) smíšená pleť (1) soužití (1) sprchový gel (1) strie (1) suchá pleť (1) svíčky (1) světlá pleť (1) tahání vlasů (1) tangle teezer (1) tipy (1) toaletní voda (1) trvanlivost (1) tukozroutska polevka (1) typy (1) tónovací krém (1) tělový peeling (1) třešeň (1) ultra colour absolute (1) vendula london (1) vlasová péče (1) vlasový kartáč (1) vlnité vlasy (1) voděodolná řasenka (1) vosky (1) vrásky (1) vůně (1) vůně. (1) wear berries (1) wellness beauty (1) yankee candle (1) yves rocher (1) zdravý životní styl (1) zubní pasta (1) zubní péče (1) zářivé vlasy (1) úklid (1) červené vlasy (1) čokoláda (1) štětec (1)

neděle 16. března 2014

Parfémy 2. díl: Jak postupovat při výběru a koupi parfému, abyste nelitovali.

 Říkáte si co je na výběru parfému tak složitého? Prostě vběhnu do nejbližší parfumerky, pár jich na sebe stříknu a co se mi bude nejvíce líbit koupím, a odnesu si domů. No ale v tomto případě se může dost dobře stát, že po hodině zjistíte, že se vám parfém vlastně až tak moc nelíbí, něco vám v něm vadí a budete přemýšlet, jak ho co nejvýhodněji prodat na aukru. Takže jak na to, abyste se tomuto zklamání vyhnuli?

Menší poznámka na začátek, pro zjednodušení budu používat výraz „parfém“ nebo „vůně“ i když z minulého dílu víme, že parfém, toaletní voda a parfémová voda je něco jiného.

Prvně je dobré se zamyslet, jaký typ vůně byste si představovali, zda nějakou na denní nošení do práce nebo spíše na plesy a slavnostní příležitosti. Je jasné, že brát si do malé kanceláře, kterou sdílíte se dvěma muži a třemi nepříjemnými ženami, vůni, kterou ucítí i lidé o ulici dále, není nejlepší volba.
Pak podle parfémů, které už máte nebo vám voní na kamarádkách určete kam by měla vůně směřovat, zda spíše ke květinovým a svěžím tónům, ke koření nebo případně vanilce a vonným tyčinkám. Pokud máte v tomto jasno, můžete si zabrouzdat po internetu a mrknout, jaké vůně jsou v nabídce nebo rovnou vyrazit na průzkum do parfumerie.

V parfumerii se hlavně moc nevyptávejte prodavaček, doporučí vám to, co právě letí, voní tím každá druhá a z čeho budou mít platové bonusy. Nejprve vůně vyzkoušejte na papírcích, které jsou v každé parfumerii k dispozici, radím si na ně napsat, co je to za vůni, i když teď to víte, doma zjistíte, že jste to zapomněli. Měla by tam být i káva nebo něco podobného, která vám neutralizuje receptory v nose, takže se vůně nebudou plést dohromady a nebudete mít v nose zmatek. Ty parfémy, které se vám zalíbí, si můžete zkusit stříknout na kůži. Je skoro pravidlem, že na vás budou vonět jinak než na papírku, takže budete o něco moudřejší. Je ale hloupost jich na sebe nanést více než tři, protože pak se všechny spojí dohromady a budete vědět kulové.

Po příchodu domů vše „očuchejte“ znovu, vůně se postupem času vyvíjí, takže teď budou vonět rozdílně než při první zkoušce. Některé odsoudíte hned, některé se vám stále budou líbit. Pokud vám vůně bude příjemná i po několika hodinách, máte favoritku.
Za pár dní doporučuji vyrazit do parfumerie znovu, navonět se parfémy, které vás nejvíce zaujaly a zkusit sehnat vzoreček. Pokud v obchodě nepořídíte, dají se za pár kaček objednat na internetu. Že vám to přijde zbytečné? Poděkujete mi, až po dvou dnech nošení vzorečku zjistíte, že vás vůně nudí nebo obtěžuje a velké balení by vám bylo k ničemu.

Už je to týden a vůně je pořád skvělá, vlastně se vám líbí ještě více než na začátku? Tak super, asi to bude ta pravá, takže pokud na ní máte finance, nemusíte dál váhat. Zapomeňte ale na to, že byste honem běžela do parfumerie a koupila ji tam. Ceny v kamenných obchodech jsou někdy až o 100% vyšší než v těch internetových. Že se bojíte, že vám přijde takzvaný „fejk“? Pokud vyberete prověřený e-shop se spoustou dobrých hodnocení a možností vrátit parfém při jakémkoli podezření zpět, není důvod se strachovat. Za mě mohu doporučit www.elnino.cz nebo www.parfums.cz, případně www.xparfemy.cz.

Budu ráda, když mi napíšete, jaký parfém jste vybrali a kde koupili. A samozřejmě, zda moje rady byly k něčemu dobré. Na další pokračování povídání o vůních se můžete těšit už brzy! Přeji vám krásný voňavý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat