kosmetika

kosmetika (34) krása (21) přírodní kosmetika (9) balea (8) dekorativní kosmetika (8) životní styl (8) essence (7) drzá mamina (6) parfémy (5) zdraví (4) zábava (4) hubnutí (3) nioxin (3) padání vlasů (3) péče o vlasy (3) vlasy (3) arganový olej (2) atopický ekzém (2) avon (2) chanel (2) dermacol (2) guerlain (2) hydratační (2) hádky (2) jak vybrat (2) jaro (2) kokos (2) kondicioner (2) krém (2) krém na ruce (2) masáže (2) muž (2) móda (2) oční stíny (2) parfém (2) peeling (2) rtěnka (2) saloos (2) tělové mléko (2) tělový krém (2) tělový olej (2) vztahy (2) šampon (2) žena (2) 100% olej (1) 50+ (1) Get Big Lashes (1) Triple Black (1) alkohol (1) antiperspirant (1) aroma ritual (1) aromalampa (1) auromére (1) babylove mama (1) balzám na rty (1) banán (1) beauty keratin (1) bio olej (1) bioderma (1) boj (1) byliny (1) cena (1) cookies cream (1) cukrová třtina (1) deodorant (1) dior (1) dlouhotrvající rtěnka (1) dlouhotrvající tužka (1) domácnost (1) dtangler (1) e-shopy (1) edp (1) edt (1) eveline (1) fialky (1) fluid (1) fíky (1) garden of eden (1) garnier (1) gucci (1) hubneme (1) hydratace (1) imperial (1) insolence edt (1) italský chrtík (1) jablečný ocet (1) jahody (1) jak bydlet se ženou (1) jarní únava (1) joico (1) kabelky (1) kiwi (1) kocovina (1) krepatění vlasů (1) krém proti vráskám (1) květ bavlníku (1) květiny (1) lenost (1) levandule (1) limeta (1) limetka (1) limitovaná edice (1) makeup (1) malina (1) mandle (1) maska (1) mastná pleť. (1) masážní krém (1) matující (1) max photoderm (1) med (1) mořská sůl (1) mučenka (1) máta (1) natural beauty (1) nude (1) oil repair (1) olej (1) olej z Maroka (1) olivový olej (1) omlazující krém (1) orchidej (1) originální (1) padání vlasů. (1) padělky (1) parfumerie (1) parfémová voda (1) pleva (1) pleťový olej (1) použití (1) proti bílým skvrnám na oblečení (1) pudr (1) pure fiji (1) páv (1) přírodní (1) rady (1) recepty (1) regenerace (1) repairing care (1) rexona invisible (1) ricinový olej (1) romantic (1) rossmann (1) ruce (1) růže (1) skladování (1) složení (1) složky (1) smažený sýr (1) smíšená pleť (1) soužití (1) sprchový gel (1) strie (1) suchá pleť (1) svíčky (1) světlá pleť (1) tahání vlasů (1) tangle teezer (1) tipy (1) toaletní voda (1) trvanlivost (1) tukozroutska polevka (1) typy (1) tónovací krém (1) tělový peeling (1) třešeň (1) ultra colour absolute (1) vendula london (1) vlasová péče (1) vlasový kartáč (1) vlnité vlasy (1) voděodolná řasenka (1) vosky (1) vrásky (1) vůně (1) vůně. (1) wear berries (1) wellness beauty (1) yankee candle (1) yves rocher (1) zdravý životní styl (1) zubní pasta (1) zubní péče (1) zářivé vlasy (1) úklid (1) červené vlasy (1) čokoláda (1) štětec (1)

pondělí 24. srpna 2015

Drzá mamina poprvé: Dupka ani prcina není nadávka


No, není to vůbec jednoduché, vracet se do hry po takové době, kdy nic nepíšete, podle okolí ani nic neděláte, jen se flákáte a užíváte si na zasloužené dovolené. Takže, ta dovolená by byla DOVOLENÁ, kdyby to byla dovolená, a to, čím jste si ji zasloužili byl ten sen, co uvádějí v reklamách na Pampers, ne Kraken, co vás chce zničit non stop spánkovou deprivací a protržením ušních bubínků. Takže rovnou začnu povídáním drzé maminy o tom, jak mateřství opravdu není ta pohádka, co si čtete v knížkách, vidíte ve filmech nebo to, jak slintáte nad tím rozomilým miminkem v obchoďáku.

Mateřství vlastně začíná už v těhotěnství s velmi složitým úkolem, a to naučit se novou mluvu. Myslíte, že se umíte normálně vyjadřovat, mluvíte šesti jazyky, domluvíte se i v Mongolsku a tím pádem, že vám všichni rozumí?  Ottův slovník naučný znáte z paměti? No, i kdybyste znali nazpaměť Wikkipedii jste mimo, ve slengu žen s dětmi se prostě nemůžete orientovat.

V prvopočátku jsem byla opravdu velmi a zdůrazním to zase velkými písmeny VELMI zmatená vyjadřováním ostatních maminek, myslím, že na to překladač neexistuje a troufnu si říct, že ani Jan Amos Komenský by s tím nic nesvedl, a někdo by na tom mohl pěkně vydělat. No posuďte sami. Pro přehlednost jsem si to dovolila rozdělit do několika bodů.

1.  U mamin s dětmi není JÁ, ale je to tak, že ONI se vykakali, vyčůrali, měli teplotu (to jsem si ještě říkala, že to teda zvládli všichni skvěle), ale když pak čtete, že "Tak jsme vyrostli o 5 cm" přijde vám docela zvláštní, že matka i dítě rostou stejně. Ne, to není tím mateřstvím, roste jen jeden z nich, a můžete si z křišťálové koule věštit kdo. Samozřejmě, že vazba matky s dítětem je nesporná věc, ale centimetry nenabírají nastejno, kila třeba jo, ale centimetry možná tak v pase.

2. Mluva matek je velmi složitá, kdybych nebyla líná, vytvořím slovník a věřím tomu, že si ho mnoho otců, babiček, dědečků i nastávajících matek koupí a já konečně budu v balíku. Slova jako mimísek, těhulka, jsi těhu nebo hu  (pozor, opravdu je v tom rozdíl, těhule už těhotná paní, HU je jen ta, co čeká na výsledek) nejsou neobvyklá, musíte se zorientovat, což při tom, že vše vidíte dvakrát i bez alkoholu, protože vše je MY, je opravdu masakr.

3. Když už tedy zvládnete fázi, že vše je MY a pochopíte sleng matek nastávajících, začíná to pravé peklo. Když si přečtete, a teď cituji "Moje dupka je hrozně veselá" tak si opravdu jen můžete domýšlet, o co vlastně jde. Někde jsem teda pochytila, že dupka je zadek, ale co může být tak veselého už jsem nepostřehla. Ale ta pravá krize přišla v bodě "Moje prcina je dnes unavená", to už jsem opravdu měla krizi a uvažovala, jestli nejsem na špatných stránkách. Napadlo mě vše možné ale až po nějaké době mi bylo vysvětleno, že PRCINA je vlastně holčička od PRCKA, takže to není sprosťárna, ale normální slovo, užívané v běžné maminkovské mluvě. Tak na to bacha!


A nic víc už vám dnes neprozradím, jen to, že nemám doma prcinu ale prcka, a že srandy si užijeme ještě kopec a naučný slovník bude ještě pokračovat. Takže se těšte na drzou zrzavou maminu, pracuji na novém vzhledu stránek a přísahám, že ten výraz prcina do vyhledávače nezadám, aby nám sem nelezli nezadaní svobodní, co nevědí co s roupama. A P.S. jestli vám nereaguje na stránkách odkaz drzý maminy tak už na tom makám, kdyžtak si mi stěžujte do komentářů, klidně i v mateřském názvosloví, já si to někde přeložím. A brzy se můžete těšit na mé další story drzé maminy.

7 komentářů:

  1. Nechtěla bych, aby mi máma řikala prcina :D

    Jahoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D no to opravdu nechceš, doteď se mi z toho ježí chlupy po celém těle. Prostě mi to nikdy nebude znít jako "ta prcek" :D

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. super článok ! :D dobre som sa zasmiala a zamyslela nad niektorými vecami
    https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  4. to s těma špatnejma stránkama mě pobavilo snad nejvíc, haha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) No špatný stránky holt budou ať chci nebo ne, nějak se mi na mateřské vygumoval mozek a ani za boha nemůžu přijít na to, jak ten odkaz drzý maminy rozfungovat :D

      Vymazat
  5. a skvělej článek mimochodem! :)

    OdpovědětVymazat