kosmetika

kosmetika (34) krása (21) přírodní kosmetika (9) balea (8) dekorativní kosmetika (8) životní styl (8) essence (7) drzá mamina (6) parfémy (5) zdraví (4) zábava (4) hubnutí (3) nioxin (3) padání vlasů (3) péče o vlasy (3) vlasy (3) arganový olej (2) atopický ekzém (2) avon (2) chanel (2) dermacol (2) guerlain (2) hydratační (2) hádky (2) jak vybrat (2) jaro (2) kokos (2) kondicioner (2) krém (2) krém na ruce (2) masáže (2) muž (2) móda (2) oční stíny (2) parfém (2) peeling (2) rtěnka (2) saloos (2) tělové mléko (2) tělový krém (2) tělový olej (2) vztahy (2) šampon (2) žena (2) 100% olej (1) 50+ (1) Get Big Lashes (1) Triple Black (1) alkohol (1) antiperspirant (1) aroma ritual (1) aromalampa (1) auromére (1) babylove mama (1) balzám na rty (1) banán (1) beauty keratin (1) bio olej (1) bioderma (1) boj (1) byliny (1) cena (1) cookies cream (1) cukrová třtina (1) deodorant (1) dior (1) dlouhotrvající rtěnka (1) dlouhotrvající tužka (1) domácnost (1) dtangler (1) e-shopy (1) edp (1) edt (1) eveline (1) fialky (1) fluid (1) fíky (1) garden of eden (1) garnier (1) gucci (1) hubneme (1) hydratace (1) imperial (1) insolence edt (1) italský chrtík (1) jablečný ocet (1) jahody (1) jak bydlet se ženou (1) jarní únava (1) joico (1) kabelky (1) kiwi (1) kocovina (1) krepatění vlasů (1) krém proti vráskám (1) květ bavlníku (1) květiny (1) lenost (1) levandule (1) limeta (1) limetka (1) limitovaná edice (1) makeup (1) malina (1) mandle (1) maska (1) mastná pleť. (1) masážní krém (1) matující (1) max photoderm (1) med (1) mořská sůl (1) mučenka (1) máta (1) natural beauty (1) nude (1) oil repair (1) olej (1) olej z Maroka (1) olivový olej (1) omlazující krém (1) orchidej (1) originální (1) padání vlasů. (1) padělky (1) parfumerie (1) parfémová voda (1) pleva (1) pleťový olej (1) použití (1) proti bílým skvrnám na oblečení (1) pudr (1) pure fiji (1) páv (1) přírodní (1) rady (1) recepty (1) regenerace (1) repairing care (1) rexona invisible (1) ricinový olej (1) romantic (1) rossmann (1) ruce (1) růže (1) skladování (1) složení (1) složky (1) smažený sýr (1) smíšená pleť (1) soužití (1) sprchový gel (1) strie (1) suchá pleť (1) svíčky (1) světlá pleť (1) tahání vlasů (1) tangle teezer (1) tipy (1) toaletní voda (1) trvanlivost (1) tukozroutska polevka (1) typy (1) tónovací krém (1) tělový peeling (1) třešeň (1) ultra colour absolute (1) vendula london (1) vlasová péče (1) vlasový kartáč (1) vlnité vlasy (1) voděodolná řasenka (1) vosky (1) vrásky (1) vůně (1) vůně. (1) wear berries (1) wellness beauty (1) yankee candle (1) yves rocher (1) zdravý životní styl (1) zubní pasta (1) zubní péče (1) zářivé vlasy (1) úklid (1) červené vlasy (1) čokoláda (1) štětec (1)

sobota 12. dubna 2014

Jak na jarní únavu?


Nevím, jak jste na tom vy, ale na mě poslední dobou padá jarní únava. Možná je to těmi změnami počasí, že je chvíli pěkně a skoro léto, pak zase celý den prší a je tma jak v hrobě. Nebo je to prostě jen změnou času a nastupujícím jarem.

Pokud máte stejný problém jako já, třeba se vám bude hodit pár rad, jak únavu přemoci.

Donuťte se vyrazit ven do přírody nebo si trochu zasportovat.

Že vám to s vaší nechutí jen se zvednout z postele nebo si udělat kafe přijde nereálné? Musíte zabojovat a vylézt ven na čerstvý vzduch. Pokud na to prostě nemáte, domluvte se s nějakou kamarádkou a vyburcujte se navzájem. Uvidíte, že po procházce třeba jen v okolí domu vám bude hned lépe, veseleji, vyplaví se pár endorfinů a budete mít o dost větší chuť k životu.

Přejděte na zdravější jídelníček.
Po dlouhé zimě, válení a jedení je únava vcelku pochopitelná. Jednoduchý způsob aby vám bylo o něco lépe, je trochu pozměnit to, jak se stravujete. Vykašlete se na knedlíky, omáčky, hutné polévky a podobně. Po nich se ani nezvednete ze židle, natož abyste měli náladu si užívat slunečného počasí. Místo toho si na internetu najděte nebo vymyslete nějaký nový zdravý recept. A už to, že si dáte něco zdravého a ne moc tučného vám moc zvedne náladu. Proč? Protože se hned uvidíte hezky hubení v plavkách u moře nebo alespoň jak na sebe v pohodě navlékáte ty kalhoty, které se přes zimu nějak zmenšily.


Vrhněte se na jarní úklid.

Tím teď nemyslím, abyste začali mýt okna, rozmrazovat ledničku a smýčit celý byt. Zkuste to trochu příjemněji. Pro ženy doporučuji probrat skříň, kochat se skvělými kousky, které tam máte a ty co už nechcete vyhodit, aby bylo místo na nové. Nebo si udělat pleťovou masku, vlasový zábal a krásnou manikúru. Mužům doporučuji vrhnout se na seřizování kola, třeba i dokoupit nějaké nové kravinky, které jsou ke kolu potřeba. Uvidíte, že vám to zvedne náladu a možná i donutí vylézt ven. Ať už na to zmiňované kolo nebo ukázat kamarádce, jaké skvosty jste našla ve skříni a jak skvělou manikúru jste vytvořila.

Udělejte si radost.

Chvíli přestaňte počítat každou korunu a to, že musíte splácet byt, děti potřebují nové oblečení a ta pračka taky už nepere, jak by měla. Kupte si sobecky něco jen pro sebe. Ať už to jsou boty, na které se chodíte už od podzimu dívat nebo třeba jen červené růže, které každý den míjíte při cestě z práce a tajně doufáte, že vám je někdy někdo koupí. Zapojte svoji fantazii a kupte si to, po čem opravdu toužíte. Je jedno, že je to nepraktické a k ničemu, bude vás to bavit jen chvíli a nebude z toho mít prospěch celá rodina. Prostě si udělejte radost, jen a jen sobě!

Pořádně se vyspěte a odpočiňte si.

Je to sice klišé, ale na únavu pomáhá spánek a odpočinek. Že na to není čas? Udělejte si ho. Alespoň jeden jediný den, kdy se budete jen válet, spát, číst si s nohama nahoře svou oblíbenou knížku a neuděláte vůbec NIC! Žádné mytí nádobí, vaření obědu nebo spravování poliček v koupelně. Ostatní členové domácnosti to prostě ten jeden den přežijí. Pokud máte děti, můžete je s manželem vyhnat do ZOO (pánové s manželkou) a dát jim peníze na oběd a ideálně i večerní kino. Oni budou spokojení a vy budete mít celý den Božský klid!

Tak co, vyzkoušíte nějakou z mých rad nebo jen počkáte, až toto období přejde? Také je možné, že jste ten typ člověka, na kterého tyto „nálady“ a „únavy“ nepůsobí, a v tom případě vám moc závidím. Pokud máte někdo další užitečné tipy jak na jarní únavu tak sem s nimi!



2 komentáře:

  1. Já jsem se na jarní úklid vrhla takovým stylem že jsem dva dny neměla kde spát :D:D Udělala jsem větší bordel než byl, ale za to jsem toho hodně vyhodila :)

    Jahodovník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi se do toho teda vrhla pořádně po hlavě! Já vytáhla pár věcí ze skříně a dala je do druhé skříně a tím to tak nějak skončilo. Ale já se k tomu jednou donutím!! :D

      Vymazat